Vi ger dig tips på bra fantasy filmer!

Fantasy är en genre som aldrig blir gammal! Hjältar, svärd och magi, drakar och demoner – fantasygenren har många klassiska element som människor aldrig tycks tröttna på. Filmer som Sagan om Ringen och Harry Potter-serien, har tillsammans med tv-serier som Game of Thrones sett till att ge fantasy en respektabel plats inom filmvärlden.

Klassiska fantasyfilmer du borde se

Även om effekterna inte alltid håller, finns det många klassiska filmer med några år på nacken. Ett par tips på bra fantasy filmer som aldrig blir gamla, är Willow (1988) – med Val Kilmer som antihjälten Madmartigan, och Warlock (1989) – där en häxmästare och häxjägare från 1600-talet ställs mot varandra i modern tid. Spänning, dramatik och mycket charm utlovas i båda filmerna!

Moderna fantasyfilmer som inte får missas

Efter millennieskiftet kom fantasygenren att bokstavligt talat explodera, när flera framgångsrika bokserier gjordes om till populära filmer. Inga tips på bra fantasy filmer är kompletta utan Harry Potter-filmerna, som med fördel kan ses över en helg tillsammans med ett rikligt lager av läsk och snacks. Peter Jacksons Sagan om Ringen-filmer blev även de en stor framgång, och förde verkligen in nytt liv i JRR Tolkiens magiska värld.

För den som är ett stort fan av Harry Potter, erbjuder Percy Jackson-filmerna ett snarlikt narrativ och en charmig fantasyvärld placerad i den grekiska mytologin. Här upptäcker den unge Percy att han är son till Poseidon, och kastas in i galna äventyr i en alternativ verklighet. Om man är ute efter något lite djupare, är Guillermo del Toros Pans Labyrint en given klassiker. Det är svårt att inte bli både berörd och skrämd av berättelsen som växer fram runt den unga flickan Ofelia.

Fantasyfilmerna du borde se

Det brister inte på tips på bra fantasy filmer, oavsett om vi går tillbaka till gamla klassiker från 80-talet, eller mer moderna verk. För den som är ny inom fantasyvärlden utgör Harry Potter och Sagan om Ringen bra utgångspunkter för att bekanta sig med genren. Det är film- och bokserier som har haft ett enormt genomslag. För den som är nyfiken på en äldre klassiker, är Willow en fängslande och rolig film som går att njuta av än idag.

Tips på bra fantasy filmer bör ta dig till en ny värld